Webinar Groep Jaarsma Toonbeeld Van Beschaafde Discussie

10 months ago 28

Vanavond was er een internetvergadering/-bijeenkomst die georganiseerd werd door de “Groep Jaarsma.” Er waren op het hoogtepunt, zo’n drieënzestig mensen die de bijeenkomst bezochten en/of vragen stelden en zich in de discussie mengden. Ronald Jaarsma begon de bijeenkomst met...

Vanavond was er een internetvergadering/-bijeenkomst die georganiseerd werd door de
“Groep Jaarsma.” Er waren op het hoogtepunt, zo’n drieënzestig mensen die de bijeenkomst bezochten en/of vragen stelden en zich in de discussie mengden.


Ronald Jaarsma begon de bijeenkomst met een presentatie over wat hem en zijn medestanders tot het al eerder besproken plan heeft gedreven. Na een half uur nam Tobias Kuipers het over en leidde hij de discussie.

Een positief ding was dat Jan van Gorkum, die als lid van de commissie van toezicht, de procedure naar de selectie van de kandidaatbestuursleden heeft geleid, ook aanwezig was en zonodig ook probeerde het gevoerde traject van de bond te verdedigen. Ik verwoord hier de mening van Ronald Jaarsma, die mij na afloop benaderde en zei dat hij het zeer waardeerde dat Jan toch in het “hol van de leeuw” heeft geprobeerd om uitleg te geven.

Een zeer nuttige bijdrage kwam van de secretaris van Oosterhout Twins, Geert Snellen. Geert heeft in de afgelopen dagen contact gehad met enkele personen binnen de bond en hen zeer gerichte vragen gesteld over het hoe en het waarom van het gevolgde selectietraject. Een stevig punt van kritiek was dat de bond pas na vragen en na flinke kritiek met meer informatie kwam. Waarom heeft men bijvoorbeeld niet van te voren kenbaar gemaakt wie voor welke functie in aanmerking komt? Volgens Geert Snellen was dit omdat men nog nadenkt of de traditionele functies nog wel van deze tijd zijn en dat die misschien moeten worden aangepast.

In elk geval was deze avond een toonbeeld van beschaafde discussie, iets wat in de ogen van Gerard Vaandrager, de initiatiefnemer van de eerste ontbijtsessie bij UVV, de laatste tijd ontbreekt.

Tot slot wil ik graag de presentatie van Ronald Jaarsma toevoegen. Hierin staan ook namen van een aantal prominenten uit de Nederlandse honk- en softbalwereld die het plan van Ronald Jaarsma, Byron Ward en Tobias Kuipers steunen. Let wel, de laatste drie genoemden hebben het plan samengesteld. De overige namen in de lijst, steunen het. Om zomaar even een naam te noemen van iemand die toch wel iets voor het Nederlandse honkbal betekend heeft: Jan-Dik Leurs.

Presentatie-6-dec-2023-online-meeting

Al met al was het een vruchtbare avond. 

Graag wil ik langs deze weg Ronald Jaarsma, Tobias Kuipers en Byron Ward bedanken voor de tijd die zij genomen hebben om dit plan op te stellen en zich met hart en ziel in te zetten om de teloorgang van onze mooie sport tegen te gaan. 


View Entire Post

Read Entire Article